Virtualni dvojček – optimizirajte inovativne in konkurenčne izdelke

Izobraževanje Virtualni dvojček – optimizirajte inovativne in konkurenčne izdelke (ang. Virtual twin – optimize an innovative and competitive product) zajema optimizacijo topologije poljubnih 3D izdelkov ter optimizacijo debelin in ojačitev pri izdelkih iz pločevine. Optimizacija bazira na naprednih optimizacijskih algoritmih, ki izdelek optimizirajo že v fazi razvoja, in sicer na podlagi rezultatov simulacij z metodo končnih elementov. Z uporabo takšne optimizacije lahko pohitrimo in izboljšamo razvoj zanesljivih, lahkih in togih komponent in sistemov ter zmanjšamo število dragih prototipov, testiranj in popravkov v razvojnem ciklu izdelka.

O predavatelju: 

Doc. dr. Marko Vrh je od leta 2016 zaposlen v podjetju CADCAM Lab, ki je član CADCAM Group, kjer je odgovoren za področje numeričnih simulacij v Sloveniji in celotni regiji, v kateri skupina deluje. Svojo profesionalno pot je začel leta 2005 kot raziskovalec na Fakulteti za strojništvo Univerze v Ljubljani, kjer je leta 2010 tudi doktoriral. V svojih raziskavah je povezoval analitične, numerične in eksperimentalne pristope. Skozi celotno profesionalno pot je poleg pedagoškega in raziskovalnega dela vpet tudi v razvojno raziskovalne in aplikativne projekte, tako na nacionalnem kot tudi na mednarodnem nivoju. Zadnje čase se najbolj posveča aplikativnim raziskavam, predvsem na področju avtomobilske industrije. Dr. Marko Vrh je certificirani strokovnjak s strani Dassault Systemes na področju programske opreme SIMULIA.

Pridobljene kompetence po končanem tečaju:

  • Izdelava optimalnega koncepta konstrukcije ali izboljšanje obstoječe strukture;
  • optimizacija topologije, površin, debelin in ojačitev;
  • optimizacija komponent glede na njihovo težo, togost in življenjsko dobo;
  • vizualizacija, ovrednotenje in uporaba rezultatov optimizacije.

Razpisani termini:

  • 3. – 4. april 2024

Podrobnosti dogodka

Datum pričetka:
Datum konca:
Lokacija:
Izvajalec:
Organizator:
Trajanje:
Cena mikro podjetje:
Cena MSP:
Cena Veliko podjetje:

Prijava na dogodek

Hidden
Hidden
Email naslov za podatke o dogodku in račun.
Tip podjetja
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
V Razvojnem Centru Novo mesto spoštujemo vašo zasebnost in se zavezujemo, da bomo osebne podatke, pridobljene prek obrazca za prijavo na e-novice, skrbno varovali v skladu z zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Več o varstvi osebnih podatkov: Politika varstva osebnih podatkov