Splošni pogoji uporabe spletne strani

PRAVNO OBVESTILO

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh src-edih.rc-nm.si so last Razvojnega centra Novo mesto d.o.o. in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati brez pisnega dovoljenja lastnika. 

Razvojni center Novo mesto d.o.o. ni odgovoren za občasno nedelovanje strani, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij. Razvojni center Novo mesto d.o.o. si pridržuje pravico do sprememb vsebin, objavljenih na svojih spletnih straneh. 

Na svojih spletnih straneh bo Razvojni center Novo mesto d.o.o. zbiral elektronske naslove obiskovalcev za namene pošiljanja enovic. Pri tem se zavezuje, da bo varoval vse osebne podatke v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in jih bo uporabljal le za interno uporabo in jih ne bo posredovala drugim fizičnim in pravnim osebam.

Da bi preprečili nepooblaščen dostop do teh podatkov in zagotovili njihovo ustrezno uporabo, bo Razvojni center Novo mesto d.o.o. uporabljal ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje zbranih podatkov.

OPOZORILO O PONAREJENIH ELEKTRONSKIH SPOROČILIH

Razvojni center Novo mesto od vas nikoli ne bo zahteval, da pošljete ali potrdite osebne informacije preko elektronske pošte, vključno s podatki kot so vaše ime, priimek, naslov, gesla ali finančne informacije. Če prejmete elektronsko sporočilo od nekoga, ki se izdaja Razvojni center Novo mesto ali oddelek Razvojnega centra Novo mesto, ki od vas zahteva te vrste informacije, NANJ NE ODGOVARJAJTE. Najverjetneje gre za ponarejeno elektronsko sporočilo, katerega izključni namen je od vas izvabiti vaše osebne informacije. Da bi se zavarovali, priporočamo, da dodate pošiljatelje na seznam blokirane elektronske pošte ali nezaželene pošte.

POLITIKA VARSTVA OSEBNIH PODATKOV

Na Razvojnem centru Novo mesto d.o.o. se zavedamo pomena varstva osebnih podatkov, zato z vašimi podatki ravnamo skladno s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Skladno s Splošno uredbo EU o varstvu osebnih podatkov morajo upravljavci osebnih podatkov omogočiti posameznikom, katerih osebne podatke obdelujejo, da se seznanijo z vsemi relevantnimi podatki, ki jim omogoča zadostno informiranost. Razvojni center Novo mesto d.o.o., kot upravljavec vaših osebnih podatkov, je z namenom uresničevanja načela poštene in pregledne obdelave pripravila Politiko varstva osebnih podatkov. Razvojni center Novo mesto d.o.o. bo osebne podatke hranil in varoval na primeren način, da ne bo prišlo do neupravičenih razkritij podatkov nepooblaščenim osebam. Razvojni center Novo mesto d.o.o. se zavezuje, da osebnih podatkov ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi brez predhodnega obvestila in pridobitve vaše pisne privolitve. Razvojni center Novo mesto d.o.o. bo osebne podatke obdeloval le v sklopu zakonitih pravnih podlag in izbranih namenov obdelave osebnih podatkov. 

Vrste osebnih podatkov, namen, pravna podlaga za obdelavo ter hramba osebnih podatkov

Pri uporabi naših storitev vas bomo morda prosili za vaše osebne podatke. Posredovanje teh podatkov je prostovoljno. Osebne podatke, ki jih vnesete na spletnih straneh Razvojnega centra Novo mesto, bomo uporabili kot del pogodbenega postopka in v obdelavi vaših zahtevkov. Za svetovanje, oglaševanje in tržne raziskave lahko vaše podatke obdelujemo in uporabljamo le z vašim izrecnim dovoljenjem.

Če ob tem, ko nam izdate dovoljenje za zgoraj navedene namene, dovolite, da vaše osebne podatke lahko uporabljajo tudi druge izrecno navedene tretje osebe, lahko vaše podatke posredujemo tudi njim. Če tega ne dovolite, vaših podatkov ne bomo posredovali drugim osebam.

S tem ko izpolnite svoje podatke in potrdite prijavni obrazec na naši spletni strani, dovolite, da vaše osebne podatke, da jih shrani, obdela in uporabi za dejavnosti v zvezi s skrbjo za stranke v smislu preverjanja zadovoljstva strank, podatkov o storitvah in različnih dogodkov. V tem smislu dovoljujete tudi elektronsko pošiljanje (elektronske pošte, besedilnih sporočil itn.). Na podlagi zakona o varovanju osebnih podatkov lahko svoje dovoljenje prekličete kadarkoli, prav tako lahko kadarkoli zahtevate razkritje obsega shranjenih podatkov o vas, popravke vaših osebnih podatkov, zaustavitev uporabe in izbris teh podatkov, in sicer s pisnim obvestilom na naslov Razvojni center Novo mesto, Podbreznik 15, 8000 Novo mesto ali na info@rc-nm.si .

Osebne podatke obdelujejo določeni zaposleni na Razvojnemu centru Novo mesto d.o.o. skladno s pooblastili in dodeljenimi pravicami dostopa do podatkov ter pogodbeni obdelovalci s katerimi ima Razvojni center Novo mesto d.o.o. sklenjeno pogodbo o obdelovanju in varovanju osebnih podatkov. Osebni podatki se hranijo le toliko časa, kolikor je to potrebno za dosego namena, zaradi katerega so se zbirali ali nadalje obdelovali. Osebni podatki se po izpolnitvi namena obdelav zbrišejo, uničijo, blokirajo ali anonimizirajo, če na podlagi zakona, ki ureja arhivsko gradivo in arhive, niso opredeljeni kot arhivsko gradivo oz. če zakon za posamezne vrste osebnih podatkov ne določa drugače.

Podatki o upravljavcu: 

Razvojni center Novo mesto svetovanje in razvoj d.o.o.

Podbreznik 15

SI-8000 Novo mesto

Telefon: +386 7 33 72 980

e-pošta: info@rc-nm.si

Podatki o pooblaščeni osebi za varstvo osebnih podatkov: 

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov je dosegljiva na elektronskem naslovu: tatjana.malnaric@rc-nm.si

PIŠKOTKI

Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki se prek spletnega mesta shrani na trdi disk vašega računalnika. Piškotki ne vplivajo na delovanje vašega računalnika in ne vsebujejo virusov. Piškotki z našega spletnega mesta niso namenjeni zbiranju kakršnih koli vaših osebnih podatkov. S pomočjo nastavitev v brskalniku lahko uporabo piškotkov kadarkoli onemogočite. Praviloma se piškotki na našem spletnem mestu uporabljajo samo v času veljavnosti seje za namene anonimnih, statističnih ocen in za namene izboljšanja prijaznosti do uporabnika. Na nekaterih delih spletnega mesta se piškotki občasno uporabljajo tudi v dodatne namene. Ob vstopu v takšne dele spletne strani boste o tem obveščeni.

AVTORSKE PRAVICE

© Copyright Razvojni center Novo mesto. Vse pravice pridržane. Za vsa besedila, slike, fotografije, zvočne datoteke, animacije, videoposnetke in njihovo ureditev na spletnem mestu Razvojnega centra Novo mesto veljajo avtorske pravice in druge oblike zaščite intelektualne lastnine. Teh predmetov ni dovoljeno kopirati v komercialne namene ali za namene distribuiranja, prav tako pa jih ni dovoljeno spreminjati ali objavljati na drugih straneh. Nekatera spletna mesta Razvojnega centra Novo mesto lahko vsebujejo slike, katerih avtorske pravice pripadajo tretjih osebam.

GARANCIJE, ODGOVORNOST

Za podatke, ki so na voljo na tej strani, ne veljajo nikakršna zagotovila, izrecna ali implicitna, vključno s kakršnimikoli zagotovili glede primernosti za prodajo, primernosti za uporabo za določen namen ali nekršenjem pravic tretjih oseb. Kljub prepričanju, da so informacije točne, lahko vsebujejo napake ali nenatančnosti. Razvojni center Novo mesto ni v nobenem primeru odgovoren za kakršnokoli posebno, neposredno ali posledično škodo, ki je povezana s tem gradivom, razen če je posledica malomarnosti ali namernega škodljivega ravnanja. Razvojni center Novo mesto ni odgovoren za vsebino spletnih strani, ki jih vzdržujejo tretje stranke in zaradi tega ne prevzema nikakršnih odgovornosti za povezave s tega spletnega mesta na druga spletna mesta.

DOVOLJENJA

Namen Razvojnega centra Novo mesto  je bil vzpostaviti inovativno in informativno spletno mesto. Vendar pa mora Razvojni center Novo mesto varovati svojo intelektualno lastnino, vključno s svojimi patenti, blagovnimi znamkami in avtorskimi pravicami. V skladu s tem to spletno mesto ne podeljuje nikakršnih dovoljenj za uporabo intelektualne podjetja ali intelektualne lastnine tretjih strank.

ALTERNATIVNO REŠEVANJE SPOROV.

Zaradi pravne obveznosti smo vas dolžni obvestiti, da je Evropska komisija vzpostavila spletno platformo za alternativno reševanje potrošniških sporov, tako imenovano platformo SRS (platforma za spletno reševanje potrošniških sporov). Platformo SRS najdete na spletni povezavi: http://ec.europa.eu/consumers/odr/ .Naš elektronski poštni naslov je info@rc-nm.si. Prosimo, upoštevajte, da smo vam dolžni zagotoviti te informacije ne glede na naše sodelovanje v kateri koli shemi alternativnega reševanja sporov.