Digitalna tehnologija za trajnostni razvoj

Na aktiven in izkustven način bomo prišli do razumevanja krožnih poslovnih modelov in potencialov, ki jih nudijo. Skozi praktične primere bomo analizirali kje se skrivajo priložnosti in tveganja. Poudarek bo na gojenju miselnosti, ki spodbuja inovativnost in uspeh podjetja. V kontekst trajnostnega razvoja bomo postavili vlogo digitalnih tehnologij kot omogočevalcev inovativnih poslovnih modelov in uporabniških izkušenj. Udeleženci bodo pridobili znanja in ideje, kako izboljšati svojo konkurenčnost ob uvajanju novih digitalnih rešitev za boljši dolgoročni uspeh podjetja in pozitivni vpliv na okolje in družbo.

Predstavljene bodo štiri skupine digitalnih tehnologij Industrije 4.0, katere podpirajo in omogočajo trajnostni razvoj (in krožnost):

1. Podatki (Data), ki zagotavljajo pogon za digitalno gospodarstvo.
2. Povezanost (Connectivity), katera zagotavlja pretok podatkov, povratne zanke in pogon za 1.skupino.
3. Zaupanje (Trust) glede podatkov in dejavnosti, se nanaša na preglednost, prepoznavnost in odgovornost v poslovanju.
4. Izboljšava (Enhancement) upravljanja s sredstvi: senzorji, pametna analitika, nadzor fizičnih in bioloških področij, učinkovita raba virov, zmanjševanje odpadkov in onesnaževanja.

Podrobnosti dogodka

Datum pričetka:
Lokacija:
Izvajalec:
Organizator:
Trajanje:
Cena mikro podjetje:
Cena MSP:
Cena Veliko podjetje:
Cena Javne organzacije

Prijava na dogodek

Hidden
Hidden
Email naslov za podatke o dogodku in račun.
Tip podjetja
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
V Razvojnem Centru Novo mesto spoštujemo vašo zasebnost in se zavezujemo, da bomo osebne podatke, pridobljene prek obrazca za prijavo na e-novice, skrbno varovali v skladu z zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Več o varstvi osebnih podatkov: Politika varstva osebnih podatkov